Pilkington

De duurzame partner in glasoplossingen !

Pilkington

De duurzame partner in glasoplossingen !

Pilkington

De duurzame partner in glasoplossingen !

Wie zijn wij?

De Hermitage Amsterdam, de Ziggo Dome en het nieuwe MST in Enschede. Zo maar drie prestigieuze gebouwen waarvoor Pilkington Nederland het glas heeft geleverd. Ook in andere bedrijfspanden, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, hotels, scholen, sportcentra, musea en natuurlijk woningen vind je ons glas.

Opgericht in 1826 heeft Pilkington zich ontwikkeld tot een internationaal toonaangevend glasproducent. Innovatie staat daarbij altijd centraal, net zoals de zorg voor de wereld om ons heen.

We hebben kantoren door heel Nederland:

In Enschede vind je ons service center, productie, projectbureau en is natuurlijk ook een verkoopvestiging. In Amsterdam , Rotterdam en Heerenveen hebben we verkoopvestigingen. Zo kunnen wij onze klanten goed bedienen!

Wat korte feiten op een rij

Hoofdkantoor Nederland in Enschede

Wereldwijd actief

125 medewerkers : 65% man 25% vrouw

Gemiddelde leeftijd 45 jaar

9 redenen waarom jij bij ons zou willen werken!

Wij zijn een divers bedrijf waar collega’s werken met roots uit meer dan 10 verschillende landen! Daar zijn wij best trots op!

We bestaan al 125 jaar en hebben een rijke historie in Enschede!

Wist je dat glas er niet alleen is om doorheen te kijken, maar ook gebruikt wordt voor geluidwering, brandwering, maar ook veiligheid en bescherming? Een heel divers product dus!

Bij Pilkington houden we wel van een feestje! We hebben een activiteitencommissie die vrij actief is! Naast alle leuke uitjes hebben we iedere zomer een BBQ en met kerst een eindejaarsborrel met een verloting van allemaal geschenken.

Wist je dat je lid kan worden van het sociaal fonds? Je kunt dan de helft van je medische gerelateerde kosten (wel tot een maximum) terugkrijgen die niet door je verzekering vergoed worden. Top toch?

Wij hebben vitaliteit hoog op onze agenda! Alle medewerkers kunnen een flink gedeelte van hun sportschool abonnement terug krijgen! Ook vind je wekelijks vers fruit op kantoor, wel zo gezond!

Nog een leuk glasfeitje! Wist je dat uit een groot deel van onze producten tegenwoordig een stroomdraadje komt? Denk aan bijvoorbeeld verwarmbaar glas en jaloezieën tussen glas. Je werkt dus met veelzijdig product!

Wist je dat je goed kunt doorgroeien binnen onze organisatie? Bijvoorbeeld van productiemedewerker tot projectcoördinator en van chauffeur tot regiomanager!

Gezien wij een internationaal bedrijf zijn is de kans best groot dat je ook veel buitenlandse collega’s spreekt of zelfs treft! Ook trainingen kunnen in het buitenland zijn! Gaaf toch?!

Collega’s

Jaap

Accountmanager

Wie ben je? Mijn naam is Jaap en sinds april 2019 werkzaam als Accountmanager in de regio Zuidwest bij Pilkington Nederland. Voor deze regio ben ik het aanspreekpunt bij het advies van onze producten, prijzen, samenwerkingsmogelijkheden en andere zaken. Ik ben hierbij veel op pad en sta constant in contact met onze klanten. Onze focus ligt hierbij vooral op het realiseren van meer bekendheid en afzet van onze producten. Hier zijn al een aantal leuke projecten uit voortgekomen!

Waarom werk je hier? Het leuke van het werken bij Pilkington vind ik dat door de diversiteit geen dag hetzelfde is, wij werken samen met betrokken collega’s met verstand van zaken aan prachtige producten, die vaak deel uitmaken van vooraanstaande projecten of bijzondere eindproducten.

Wat doe je in je vrije tijd? Eigenlijk best veel! Allereerst mijn gezin, verder sporten, koken, reizen, lekker eten en drinken, kortom een echte genieter.

Adbel

Teamleider

Stel je eens even voor!  Ik ben Abdellah en woon in Rijssen samen met mijn vriendin, onze twee dochters en zoon.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Ik heb verschillende opleidingen gevolg zoals middle management, logistiek management en nog een paar interne opleidingen.

Wat deed je voordat je bij Pilkington kwam te werken? Voor Pilkington was ik 8 jaar werkzaam als groepsleider bij TNT post in Nieuwegein. Sinds 2001 werk ik bij Pilkington. Ik ben begonnen op de vestiging in Utrecht en hierna ben ik in Enschede komen te werken. Eerst bij de expeditie en toen bij de productie waar ik sinds enkele jaren als teamleider werk.

Wat vind je zo leuk aan het werken hier? Ik heb het zeer naar mijn zin bij Pilkington. Elke dag is er wel een uitdaging en ik werk graag met de mensen die hier werken om mij heen.

Wat doe je in je vrije tijd Abdel? Ik ga graag in de voor- of achtertuin aan het werk verder breng ik veel tijd door met mijn gezin.

Marleen (test)

debiteuren- en salarisadministrateur

Stel je eens voor ! Mijn naam is Marleen, ben 34 jaar en geboren en getogen in Almelo.  Sinds 2011 ben ik werkzaam als debiteurenadministrateur en salarisadministrateur. Daarnaast organiseer ik diverse personeelsfeesten. Een leuke afwisselende job dus!

Wat heb je als opleiding gevolgd? Ik heb op Windeheim de opleiding Accountancy gevolgd. Daarna heb ik ongeveer 1,5 jaar de opleiding accountant-administratieconsulente gevolgd. Het theoretische gedeelte heb ik hiervan behaald.

Wat deed je hiervoor? Voordat ik bij Pilkington kwam werken heb ik een aantal jaren op een accountantskantoor gewerkt als assistent accountant.

Waarom werk je al zo lang hier? De reden dat ik voor Pilkington heb gekozen is dat Pilkington een wereldwijde organisatie is. Je hebt niet alleen contact met je Nederlandse collega’s, maar ook met buitenlandse collega’s. Tevens is er bij Pilkington een informele, laagdrempelige sfeer, waardoor het werken als zeer prettig wordt ervaren.

Klinkt goed allemaal, maar wat doe je in je vrije tijd? Dan bezoek ik veel concerten/theaters, ga ik naar alle thuiswedstrijden van Heracles Almelo, maak ik graag mooie reizen en vindt het heerlijk om een boek te lezen. Daarnaast vind ik het erg leuk om te borrelen met vrienden en familie.

Vacatures

Website bedrijf