Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko

Inspiratie, informatie en installatie

Techniko is een allround familiebedrijf bestaande uit meer dan 40 harde werkers. We zijn specialisten op het gebied van duurzaam installatiewerk, zo kun je bij ons terecht voor: warmtepompen, airco’s, zonnepanelen, laadpalen en zonneboilers. Ook voor het plaatsen van een regelsysteem in uw woning bent u bij Techniko aan het juiste adres.

Om ervoor te zorgen dat al deze installaties in topvorm blijven voeren wij ook zelf het onderhoud uit voor onze klanten, klanten kunnen ons 24/7 bereiken voor een storing. Onze gespecialiseerde vakmensen zullen dan langskomen om het probleem op te lossen.

Binnen het bedrijf staan wij niet stil en gaan we altijd mee met de nieuwste ontwikkelingen. Er heerst bij ons een informele cultuur, we hebben geen managers of andere hooggeplaatste personen binnen ons bedrijf, als het nodig is kruipt de directeur zelf in de kruipruimte om deze voor de klant te inspecteren. De meeste klanten zijn al jaren klant bij ons zowel zakelijk als particulier. We houden ons namelijk aan de afspraken die we maken, ook als er iets fout gaat.

Onze mensen zijn betrokken bij de klant en kunnen op locatie veel zelf overleggen, de planning of materiaalkeuze bijvoorbeeld. Veel monteurs en klanten kennen elkaar ook al jaren waardoor we snel kunnen schakelen. Qua meet- en regelgereedschap hebben onze monteurs het echte top spul bij zich, hierdoor kunnen ze snel en makkelijk werken en komen we professioneel over. We proberen regelmatig iets leuks met elkaar te doen, soms vanuit het bedrijf en soms vanuit de personeelsvereniging. We hebben op dit moment 2 mensen die al meer dan 25 jaar bij ons in dienst zijn en de volgende paar zitten er aan te komen, wij zijn zeer trots op het feit dat we al zo lang met dezelfde mensen kunnen samenwerken!

Wat feiten over ons bedrijf!

We zijn gevestigd in de mooie provincie Drenthe

40 medewerkers:
35 Mannen
5 vrouwen

Opgericht in 1977:
we bestaan inmiddels 44 jaar

We zijn specialist in duurzame techniek

 

Bekijk hieronder onze bedrijfsvideo:

9 redenen waarom jij bij ons wilt werken!

Bij ons werken veel jonge mensen, maar ook veel mensen met ervaring. De perfecte combinatie!

We zijn steeds opzoek naar een nieuwe uitdaging en vinden die altijd voor onze mensen. Werk moet leuk zijn en zeker niet repeterend vinden we.

We hebben een VIP Box op het TT circuit in Assen ūüėä “Alleen voor vrienden en toekomstige vrienden” staat er op onze deur!

We doen sinds een jaar alleen nog maar “mooi” en aantrekkelijk werk.

We hebben ook klanten op Ibiza en Ameland!

Wij poetsen op zaterdag jouw werkschoenen! Onze medewerkers lopen er altijd pico bello bij.

Niet alleen bij het TT kun je naar het circuit, ook bij evenementen als de Superbike, opendag of DTM kun je in onze skybox!

We zijn kleinschalig, iedereen kent elkaar. Het is een hecht team.

We hebben een actieve personeelsvereniging die vaak leuke en originele uitjes organiseert!

Collega’s

Susan

Service planner

Waarom werk je bij Techniko? Door een goed gesprek ben ik er komen werken, zonder dat ik een brief of CV heb moeten inleveren. Het gevoel dat je in een familiebedrijf terecht komt heeft mij ook goed gedaan, je werkt echt met een hecht team samen, dat is fantastisch. En de uitdaging die elke functie biedt trekt mij ook.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? De uitdaging van het plannen, contact met klanten en de collega’s.

Wat deed je hiervoor? Hiervoor werkte ik bij Univé, en deed ik de planning van de inspecteurs en taxateurs. Daarnaast ook andere administratieve taken.

Wat zijn je hobby’s? Volleyballen en lezen!

Welke studie heb je¬†gevolgd? ¬†Ik heb¬†MBO 4 ‚Äď Bedrijfsadministratie gedaan.

 

Gert

Eigenaar Techniko

Waarom doen klanten zaken met Techniko? We zijn een betrouwbare partner in de regio, een familie bedrijf dat professioneel werkt. Verder krijgen wij veel werk “via via” , omdat wij bekend staan om onze duurzame specialisaties

Waar komt de naam Techniko vandaan? Technische Kombinatie (schoonvader en zwager sinds 1977)

Wat spreekt je het meest aan in dit werk?  Contact met mensen, techniek en altijd weer iets nieuws, elke dag is anders.

Hoe ziet de toekomst eruit van Techniko? Dat het een bloeiend bedrijf is, voorop in de verduurzaming, investerend in duurzame projecten en gedegen opleider is van jong talent is.

Welke opleiding heb je gevolgd? Mavo, Havo, 2 jaar hogere landbouwschool, assistent installatiemonteur AIT, middelbaar installatie monteur MIT.

Wat doe je in je vrije tijd Gert? Grasmaaien, wandelen, sporten, biljarten, vissen, brommer rieden, motor rieden, TT circuit VIP box Assen en een terrasje pikken.

Alfred

Calculator / Projectbegeleider

Waarom Techniko? Ik voel me meer thuis bij een kleinschalig bedrijf dan bij een grote organisatie waar iedereen voor zichzelf werkt. Techniko is een dynamisch en fris bedrijf met een open & eerlijke cultuur en waar de lijnen ook daadwerkelijk kort zijn.

Wat deed je hiervoor?¬†Ik ben begonnen als elektromonteur op het gebied van industri√ęle automatisering. Dit heb ik jaren gedaan en ben toen overgestapt naar een totaal installateur, eerst als elektromonteur, later als allround monteur en uiteindelijk als calculator/werkvoorbereider. Na een faillissement heb ik een jaar bij een grotere organisatie gewerkt als planner/werkvoorbereider. Hier zat ik niet op mijn plek en ben uiteindelijk terecht gekomen bij Techniko.

Studie?¬†Ik heb elektrotechniek/industri√ęle automatisering gevolgd.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Bij Techniko ben ik van begin tot eind betrokken bij projecten. Er komt iets tot stand, het is mooi om te zien hoe we de wensen van de klant werkelijkheid maken. Dat geeft voldoening.

Wat doe je in je vrije tijd? Ik mag graag bezig zijn, klussen in en rondom huis. En fotografie vind ik leuk om te doen.

Luc

Mede-eigenaar Techniko

Waarom doen klanten zaken met Techniko? Veel klanten komen via-via, we proberen altijd mee te denken. We zijn vooruitstrevend en lopen voorop in de technische ontwikkelingen die er zijn binnen ons vakgebied.

Wat spreekt je het meest aan in dit werk?  Je kunt je eigen ei er in kwijt, veel contact met andere mensen en samen tot een goed eind van de klus komen, of deze nu groot of klein is.

Welke opleiding heb je gevolgd? VMBO-TL, MBO, International Business Studies en HBO, Technische bedrijfskunde

Wat doe je in je vrije tijd Luc? Dan mag ik graag grasmaaien, klussen in en om huis en mijn 2 kleine kindjes vermaken.

Jeffrey

Elektromonteur

Waarom Techniko? De diversiteit van de organisatie trekt mij aan en alle verschillende soorten werkzaamheden die het bedrijf doet.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Problemen oplossen, wens van de klant in praktijk brengen.

Wat deed je hiervoor? Seriematige woningbouw E- monteur, dit is veel beter haha.

Wat doe je in je vrije tijd? BBQ ’en thuis klussen.

Welke studie heb je gevolgd? 1e Monteur Elektrotechnische installaties woning/utiliteitsbouw.

 

 

Marco

Servicemonteur

Waarom Techniko? Ik ben hier al 25 jaar in dienst! 25 jaar geleden op 17-jarige leeftijd als vakantiewerker begonnen bij Techniko, daarna de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Veelzijdigheid van de werkzaamheden, en je hebt erg veel vrijheden, je bent een beetje eigen baas.

Studie? Opleiding 1e monteur Service.

Wat deed je hiervoor? Ik ging daarvoor naar school, ben gelijk bij Techniko gaan werken, mooi he.

Hobby’s? Het zorgen voor mijn gezin is mijn grootste hobby.

 

 

 

Jens

Mede-Eigenaar Techniko

Waarom doen klanten zaken met Techniko?¬†Klanten vertrouwen er op dat er kwaliteit wordt geleverd door een bedrijf dat al meer als 40 jaar in de regio zit. (Kwaliteit en continu√Įteit) Maar ook¬†onze algemene uitstraling denk ik: de website, bussen, pand en een showroom zoals je bij geen enkel ander installatie bedrijf ziet.

Wat spreekt je het meest aan in dit werk? Omgang met verschillende mensen en het vooruitzicht  nog veel nieuwe dingen te leren. En last bus not least ook zeker de vele afwisseling.

Welke opleiding heb je gevolgd? VMBO-TL, IHGH (internationale handel/groothandel), commercieel medewerker binnendienst, en monteur elektrotechnische installaties

Laatste vraag, wat doe je in je vrije tijd? Dan mag ik graag fietsen (racefiets & MTB) en vissen, gezellig drankje(s) doen en nog veel meer.

 

Vacatures

Website bedrijf