Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Zwanenberg
Locatie Van der Laan Almelo B.V.

Met 1.800 medewerkers en een omzet van 540 miljoen euro behoort Zwanenberg tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, vegetarische en veganistische producten. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en een verkoopkantoor in Australië.

Wij leveren onze producten aan retail en groothandel onder diverse succesvolle (internationale) merknamen. Naast onze succesvolle eigen merken produceren we ook voor een groot aantal private labels; niet alleen voor de Nederlandse markt, maar ook voor de internationale markt. Tegenwoordig exporteren we onze producten naar meer dan honderd landen wereldwijd.

 

Wat feiten over ons bedrijf!

Opgericht in 1929

Wereldwijd actief

200 medewerkers in Almelo

Man 75% - Vrouw 25%

 

De productielocatie in Almelo bestaat uit verschillende afdelingen, namelijk Conserven, Snacks, Leverworst en Halal. Conserven kenmerkt zich door producten met een langere houdbaarheidsdatum. Voorbeelden van producten welke op deze afdeling worden geproduceerd zijn luncheon meat en de welbekende smac.

Bij de Leverworst en de Snacks is de houdbaarheidsdatum korter, hierbij kun je denken aan producten als Kips leverworst, kipspiesjes en vega paté. Op de afdeling Halal worden onder andere hamburgers geproduceerd.

 

 

Onze bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur van Zwanenberg wordt gekenmerkt door ondernemerschap. Dat wil zeggen: geen uitdaging uit de weg gaan, kostenbewust zijn en bovenal verantwoordelijkheid durven dragen. Er heerst een prettige, open werksfeer en we werken zeer doel- en resultaatgericht. Bovenal zijn we trots op onze producten en dat dragen we graag uit.

Innovatie

Medewerkers van Zwanenberg zijn vakmensen op hun eigen gebied. Daarom zijn zij in staat om zowel individueel als met collega’s continu te zoeken naar verbeteringen. We investeren in training en ontwikkeling. Bovendien staan we altijd open voor nieuwe ideeën of werkwijzen.

Er heerst een sterk teamgevoel om de schouders eronder te zetten en de organisatie keer op keer naar een hoger niveau te krijgen.

9 redenen waarom wij een leuk bedrijf zijn!

We hebben een actieve personeelsvereniging. Zo kun je jaarlijks mee naar een gezellige kerstmarkt in Duitsland.

De lekkerste tosti’s van Almelo zijn gewoon bij ons in het bedrijfsrestaurant te krijgen! Dagelijks worden deze vers gemaakt en deze zijn gewild bij al onze medewerkers!

We vinden gezondheid belangrijk en daarom hebben wij een mooie collectieve zorgverzekering met korting op je premie voor wie dat wil. Ook hebben wij voor onze mensen een speciale vergoeding voor fysiotherapie.

Ieder jaar krijgen onze medewerkers een eindejaarsuitkering en die is op dit moment 2,75%!

Zwapp is ons communicatie- en informatie platform waar je b.v. contact kunt hebben met je collega’s. Ook zijn er af en toe leuke online evenementen zoals een Kahoot! quiz.

Bij Zwanenberg zijn er mooie doorgroeimogelijkheden dus als je ambitie hebt dan zit je bij ons goed. Er zijn teamleiders die ooit zijn begonnen als productiemedewerker en via operator zijn doorgegroeid!

Naast doorgroeimogelijkheden heb je ook ontwikkel  mogelijkheden bij ons. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld hygiëne en veiligheid maar we bieden ook een taalcursus Nederlands aan.

We zijn een echt Twents bedrijf maar wel een die wereldwijd actief is. We zijn trots dat onze producten overal ter wereld in de supermarktschappen te vinden zijn!

We hebben een hele gezellige kerstborrel maar waar we echt jaarlijks een feestje van maken is het Sinterklaasfeest! Medewerkers mogen met hun gezin naar dit feest komen en uiteraard gaan de kinderen niet met lege handen naar huis!

Collega’s

Cristian

Planner

Wat vind je zo leuk aan het werk bij Van der Laan Almelo? Leuke collega’s, veel verschillende producten/productielijnen en het bedrijf blijft zich continu door ontwikkelen. Het werk blijft hierdoor leuk en uitdagend.

Welke studie heb je gevolgd? HBO bachelor – Logistiek en Economie.

Hoe lang werk je hier al? Inmiddels al ruim 5 jaar met heel veel plezier.

En wat deed je hiervoor voor werk? Hiervoor heb ik gewerkt als Transportplanner export bij een transportbedrijf in Raalte.

Wat doe je in je vrije tijd? Dan mag ik graag voetbalen en wandelen en Netflix kijken.

 

 

Katja

Operator

Wat vind je zo leuk aan het werk bij Van der Laan Almelo?  Het contact met collega’s. Samen zorgen we ervoor dat er een mooi product in de schappen ligt. We helpen elkaar zoveel mogelijk en er is altijd wel tijd voor een geintje.

Hoe lang werk je hier al? Anderhalf jaar. Op dit moment ben ik werkzaam in de functie van Operator op de afdeling Ambient.

Wat doe je in je vrije tijd? Voetbal kijken, basgitaar spelen en tuinieren.

Eda

Operator

Wat vind je zo leuk aan het werk? Het werk dat we doen blijft altijd uitdagend, omdat je nooit weet hoe een dag gaat lopen. Dit doe ik samen met leuke collega’s.

Hoe lang werk je hier al? Ik werk inmiddels tien jaar bij Zwanenberg. Ik ben begonnen als Productiemedewerkster en heb de kans gekregen om opgeleid te worden tot Operator op de afdeling Leverworst.

Wat doe je in je vrije tijd?  Dan mag ik graag muziek luisteren en fietsen.

Charlotte

HR Adviseur

Wat vind je zo leuk aan het werk?
De veelzijdigheid aan onderwerpen welke voorbij komen in mijn dagelijkse werk en de dynamiek welke daarbij hoort. Geen dag is hetzelfde en samen met betrokken collega’s streef je naar ontwikkeling in positieve zin. Daarnaast is er sprake van korte lijntjes en heerst er een informele werksfeer.

Welke studie heb je gevolgd?
HBO Human Resource Management aan het Saxion in Enschede. En in 2019 heb ik de masterclass Verandermanagement behaald.

Hoe lang werk je hier al? En wat deed je hiervoor voor werk?
Sinds 2015 ben ik werkzaam binnen de club. Ik ben gestart met een afstudeeropdracht en vervolgens na het afronden van mijn opleiding in dienst gekomen. Naast de productielocatie in Almelo, ben ik ook werkzaam op één van onze andere productielocaties, namelijk de locatie in Vlagtwedde.

Wat doe je in je vrije tijd? Hardlopen en sinds een aantal jaren ben ik actief op de ski’s. Verder houd ik van gezelligheid met familie en vrienden.

Leonie

QC Medewerker

Wat vind je zo leuk aan het werk? Klinkt misschien raar maar dat ik s’ochtends niet weet wat ik aan het einde van de dag gedaan heb. In de functie spring je vooral adhoc in op dingen. Hierdoor is het eigenlijk nooit saai op de afdeling.

Welke studie heb je gevolgd Leonie?  Ik heb eerst de studie voor laboratorium gevolgd. Hierna begonnen met de studie levensmiddelentechnologie aan het AOC in Almelo.

Hoe lang werk je hier al? Bijna 10 jaar alweer!

En wat deed je hiervoor voor werk? Ik heb hiervoor bij Bolletje als Kwaliteitsdienstmedewerker gewerkt.

Wat doe je in je vrije tijd? Vooral leuke dingen doen met mijn man en twee zoons. Ook vind ik het leuk om lekker in de keuken bezig te zijn.

Wim

Teamleider

Wat vind je zo leuk aan het werk bij Van der Laan Almelo?  De uitdaging voor mij is om ervoor te zorgen dat de geplande productie ook wordt gehaald en dat we dit kunnen doen met een goede werksfeer op de werkvloer.

Hoe lang werk je hier al? Ik ben sinds 1984 werkzaam bij Van der Laan in Almelo.

Wat doe je in je vrije tijd Wim?  Mountainbiken, wielrennen en lezen.

 

Robert

Medewerker Productontwikkeling

Wat vind je zo leuk aan het werk? Als productontwikkelaar is het werken zeer gevarieerd. Je hebt contact met mensen van productie, bedrijfsbureau, kwaliteit, voedselveiligheid, marketing en sales. Je schakelt tussen de verschillende afdelingen en probeert de mogelijkheden en kansen in te schatten om producten te verbeteren of nieuwe te ontwikkelen.

Welke studie heb je gevolgd?  Voedingsmiddelentechnologie aan Van Hall Larenstein, met als afstudeerrichting productontwikkeling.

Hoe lang werk je al bij Zwanenberg? Momenteel alweer twaalf jaar binnen Zwanenberg bij verschillende locaties.

Wat doe je in je vrije tijd Robert?
Als vader van drie jonge kinderen blijft er niet heel veel vrije tijd over, maar de tijd die ik overhoud gaat vooral op aan het lopen met onze hond, fietsen, sporten en slechte films en series kijken op Netflix. Ik mag daarnaast graag een biertje pakken in de kroeg.

 

 

Vacatures

Website bedrijf