Over ons

OVER ONS

HOME / OVER ONS

CTE20140723 Luchtfoto centrum Oldenzaal 003 KLEIN2
about2-logo

OVER OLDENZAAL

Wil jij ook werken voor de leukste gemeente?

De gemeente Oldenzaal is een actieve, betrokken werkgever met de focus op samenwerken. Onze organisatie is met recht een platte te noemen die op veel verschillende vlakken betrokken is bij de Oldenzaalse samenleving. Met ruim driehonderd collega’s staan we dagelijks voor onze inwoners klaar op het gebied van publieke ruimte, sociale zaken en dienstverlening. Als werkgever stimuleren we eigen initiatief en ambitie. Dit alles doen we met een knipoog en natuurlijk… met een glimlach!

Leuke collega's

Samen werken voor Oldenzaal

Werken bij de gemeente Oldenzaal

Samen werken aan Oldenzaal

Binnen onze organisatie mag je zijn wie je bent. Ook is er ruimte voor initiatief, creatieve ideeën en krijg je kansen. En als het niet in één keer goed gaat, dan leren we daarvan. Kenmerkend voor onze organisatie in de regio is dat wij veel samenwerken. Tegelijkertijd waaien we niet met alle winden mee. We zijn trots op wat we samen bereiken voor de stad Oldenzaal.

digital
01
Ontwikkeling
 • Je bent betrokken bij de stad 
 • Legio aan opleidingsmogelijkheden
 • Verschillende afdelingen waar je kunt leren
 • Je krijgt een jaarlijks opleidingsbudget
team
02
Teambuilding
 • Er werken echt veel leuke collega’s
 • We hebben veel leuke borrels en uitjes
 • Wat dacht je van carnaval! 
 • Gezellig bedrijfsrestaurant 
note
03
Voorwaarden
 • Werken voor de overheid is fijn
 • Een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden 
 • Stabiele werkgever
 • Thuiswerkvergoeding 
Werken bij oldenzaal

Werk dat er toe doet

Werken bij de Gemeente Oldenzaal. Veel mensen kiezen hiervoor omdat zij graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Of je nu als gedragswetenschapper onderzoek doet, werkzaam bent als schuldhulpverlener of jeugdconsulent bent, je kunt echt het verschil maken in het leven van mensen. Afdelingen waar bij ons talent welkom is: 

 • Sociaal domein                                                80%
   
 • Werk en inkomen                                               40%
   
 •  Orde en openbare veiligheid                        95%
   
 • Ruimtelijke ordening en huisvesting           90%
   
wat onze medewerkers zeggen
Onze collega's

Wij kunnen natuurlijk wel vertellen wat nu zo leuk is om bij ons aan de slag te gaan. Nog beter is het om het onze eigen collega’s te vragen! 

De werkomgeving is enorm dynamisch. Er is lekker veel afwisseling in je werkzaamheden. Ook krijg je veel ruimte, vrijheid en flexibiliteit om je eigen werk naar wens in te vullen. Get the job done! Op je eigen manier.

Ivo

De collega’s, het werk als burgemeester en nieuwe inhoudelijke opgaven. Kortom, ik heb het reuze naar mijn zin.

Patrick Welman

Interne doorgroeimogelijkheden. Dat klinkt cliché maar is het niet. Als jij je bij de gemeente wilt ontwikkelen, in de breedte of in de diepte, dan kan dat.

Anouk

Humor is belangrijk bij de gemeente Oldenzaal en dat maakt de werkdag altijd leuker! Wat verder mooi is? Dat ik mag samenwerken met een groep mensen die altijd de schouders er onder zet ook buiten de normale werktijden. Dat je altijd op deze mensen kunt rekenen bij regen, wind en sneeuw staat iedereen klaar om te helpen. Dat geeft vertrouwen in en met elkaar!

Erwin
SAMEN WERKEN AAN OLDENZAAL

Hierom wil je bij ons werken!

Dit waarderen jouw toekomstige collega’s aan de gemeente Oldenzaal als werkgever

Sportieve activiteiten

We vinden het belangrijk dat onze collega’s fit zijn, worden en blijven! Naast allerlei sportieve activiteiten is onze sportavond een jaarlijks terugkerend leuk evenement. Badminton, darts, tafeltennis maar ook volleybal zoals je ziet! Een sportieve strijd tussen de teams met uiteraard een gezellige derde helft. Ieder jaar ruim 110 deelnemers!

Glimlach van Twente

De slogan van onze prachtige Boeskoolstad is niet voor niets de “Glimlach van Twente”. Dit zie én ervaar je bij al onze collega’s!

Oldenzaal is bourgondisch

Werken in een gemoedelijke en Bourgondische stad! Ideaal om in je lunchpauze een snelle boodschap te doen of zomers een ijsje te halen.

Balans

We zijn een groot voorstander van activiteitgericht werken. Dit betekent dat werknemers niet altijd meer een vaste werkplek hebben. Dit kan op het gemeentehuis zijn; thuis; in een stilteruimte; op het Hulsbeek voor een brainstormsessie of zoals Ivo op deze foto: vanuit Zuid Afrika!

Ontwikkeling

Job-crafting! Er is bijzonder veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Als je kansen ziet, dan kun je die pakken! Je voert de regie op je eigen werk, zolang het bijdraagt aan het grotere geheel. Samen werken aan Oldenzaal.

Boeskoolstad

Carnaval in Oldenzaal is al 66 jaar een begrip in Twente en ver daarbuiten. Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en ook op de andere carnavalsdagen doet ’t Stedke van Plezeer haar naam eer aan. Uiteraard ook een groot feest op het stadhuis iedereen!