Wat kan ik verwachten als ik een video wil laten maken?

Als we eruit wat voor soort video we gaan maken (b.v. een algemene “werkenbij” video) dan gaan we samen bepalen wie van de medewerkers iets gaat vertellen. Hierna plannen we de draaidag. We sturen vooraf een draaiboek/script waarin we alles op hebben genomen wat jullie deze dag kunnen verwachten. We komen met een cameraman voor… Lees verder Wat kan ik verwachten als ik een video wil laten maken?

Wat zijn de kosten voor het maken van een video?

Een vraag die wij vaak krijgen en uiteraard ook logisch is: het is vooraf fijn om te weten waar je aan toe bent en of video’s binnen het budget passen. De prijs van een videoproductie hangt voornamelijk af van de wensen van onze opdrachtgever en daarom geven we altijd een richtprijs af. Gemiddeld ligt een… Lees verder Wat zijn de kosten voor het maken van een video?

Hoe ziet een draaidag eruit?

We maken voor een draaidag als een draaiboek. Hierin staat alles over de dag (concreet) zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Op een draaidag zelf zullen we met twee cameramensen zijn. Een voor de techniek en een voor de regie en het interview. We gaan na de koffie eerst goede locaties… Lees verder Hoe ziet een draaidag eruit?

Hoe zit het met het eigendom van de content?

Alle content maken wij zelf en wordt eigendom van onze opdrachtgever. Dit betekent dus de videoproducties en foto’s. Het ruwe materiaal blijft wel eigendom van NineOrange en deze delen we niet zomaar. Wel bewaren wij alles in onze beeldbank en kunnen dus altijd op verzoek nieuwe montages en “re-edits” doen op bestaande video’s. Als organisaties… Lees verder Hoe zit het met het eigendom van de content?